Ryggene Rochefort og Grandes Jorasses byr på en luftig reise på grensen mellom Italia og Frankrike. Min venn Signar har fått seg en ny venninde – Emma, og mente denne turen kunne by henne på en passende introduksjon til Alpenes høyeste topper.

Vi sparte nok ikke noe særlig tid på å være tre heller enn to, men til gjengjeld var vi flere til å dele turgleden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

paa_grensen3

paa_grensen4

 

paa_grensen6

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toppen av Whymper, oppkalt etter mannen som var først på Grandes Jorassas, men ikke tok seg bryet med å klatre opp på den ørlite høyere Pointe Walker, hensikten med hans tur på Jorasses var uansett å recce Aiguille Verte, og fra dette sydlige utkikspunktet fant han det som senere har blitt kalt Whympercouloiren, etter hans førstebestigning av Verte. I våre dager er Whympercouloiren en ettertraktet skilinje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toppen av Walker, turens høydepunkt. Herfra er det kun 2628 høydemeter sydover ned til nærmeste landsby, Planpincieux.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Nilsen, Granheim

/T.